Suriyeli gençler geçmişlerini kaybetmiş olabilir; fakat geleceklerini kaybetmedi.online haber

Suriyeli gençler geçmişlerini kaybetmiş olabilir; fakat geleceklerini kaybetmedi.online haber

ABONE OL
31 Mayıs 2021 10:10
Suriyeli gençler geçmişlerini kaybetmiş olabilir; fakat geleceklerini kaybetmedi.online haber
0

BEÄžENDÄ°M

ABONE OL

10 yıllık Suriye Krizi’nden sonra, Suriyelilerin eÄŸitim ve istihdam edilebilirliÄŸi her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir.

Suriyeli gençler geçmiÅŸlerini kaybetmiÅŸ olabilir; fakat geleceklerini kaybetmedi.

Suriye savaşının 10 yıllık izleri ile birlikte devam etmekte olan kriz, kalıcı sonuçlarıyla milyonlarca Suriyeliyi etkilemiÅŸtir, bölgenin istikrarını bozmuÅŸtur ve onları ülkelerini terk etmeye zorlayarak veya yerinden edilmelerine sebep olarak yeni nesli normal bir hayatın olasılıklarından yoksun bırakmıştır. Bununla birlikte, söz konusu yeni neslin dayanıklılığı ve uyum yeteneÄŸi çok hafife alınmaktadır. BirçoÄŸu, yurt dışındaki topluluklarında liderlik pozisyonlarında yer almakta olup ekonomiye katkıda bulunmaktadır ve kendilerini nezaketle karşılayan toplumların parçası olmaktadır.

“Suriyeli öÄŸrenciler, çocukluk anılarını ÅŸekillendirdikleri ve çok sevdikleri yerleri terk etmeye zorlanarak geçmiÅŸlerinden koparılmış olabilir. Kendilerini baÅŸa çıkmak için mücadele etmeleri gereken yeni yerlerde bularak bugünlerini kaybetmiÅŸ olabilir. Fakat geleceklerini kaybetmedi. EÄŸitim ve istihdam edilebilirlik, Suriyelilere ihtiyaç duydukları ve istedikleri geleceÄŸi sunmaktadır.” – Oudai Tozan, Kurucu Ortak & Genel Müdür ×€ Syrian Association

Bu amaçla, Ä°slami Kalkınma Bankası (“IsDB”), Kalkınma için Ä°slami Dayanışma Fonu (“IsFD”) ve uluslararası sivil toplum kuruluÅŸu olan SPARK (“INGO”) tarafından, 2018 yılında, Lübnan, Ürdün, Türkiye ve Irak’ta bulunan genç mültecilere ve ülke içinde yerinden edilmiÅŸ kiÅŸilere yönelik olarak söz konusu dört yıllık kapsamlı bir program baÅŸlatılmıştır. Bu eÅŸsiz ortaklık aracılığıyla mesleki eÄŸitimler, iÅŸ becerileri eÄŸitimleri, kurum ve kuruluÅŸlara kapasite geliÅŸtirme imkanları, küçük iÅŸ kurma hibeleri, sürdürülebilir iÅŸ yaratma ve geliÅŸmiÅŸ dayanıklılık imkanları, diÄŸer bir deyiÅŸle uzun ömürlülüÄŸün anahtarı olarak kadınların ve mültecilerin katılımı saÄŸlanmaktadır.

1.302 öÄŸrenciye burs saÄŸlanmıştır; 278 öÄŸrenciye iÅŸ ve staj fırsatları sunulmuÅŸtur ve 142 genç saÄŸlanan tohum finansmanı aracılığıyla kendi iÅŸlerini kurmuÅŸtur.

COVID-19 salgınının ekonomik etkisi, en savunmasız kiÅŸileri orantısız ÅŸekilde etkilemektedir. Ä°ÅŸ hayatında halihazırda yasal, finansal ve dil engelleri ile karşı karşıya olan mülteciler, eÄŸitime ve iÅŸ piyasası fırsatlarına eriÅŸim konusunda ekstra desteÄŸe ihtiyaç duymaktadır. Ä°slami Kalkınma Bankası ve Kalkınma için Ä°slami Dayanışma Fonu tarafından sunulan cömert destek, kritik bir noktada devreye girmektedir.

Ä°slami Kalkınma Bankası (“IsDB”)

Ä°slami Kalkınma Bankası, üye ülkelerde ve dünya çapında Müslüman topluluklarda sosyal ve ekonomik kalkınmayı destekleyerek, hizmet sunduÄŸumuz kiÅŸilerin hayat kalitelerini yükseltmek için çalışan ve geniÅŸ ölçekte etki sunan çok yönlü bir kalkınma bankasıdır. Ä°slami Kalkınma Bankası, kiÅŸilerin daha iyi hayatlar sürmeleri ve tam potansiyellerine ulaÅŸmaları için gereken altyapı saÄŸlamaktadır.

Kalkınma için Ä°slami Dayanışma Fonu (“ISFD”)

Kalkınma için Ä°slami Dayanışma Fonu, yoksullara yönelik büyümeyi destekleyerek, özellikle saÄŸlık hizmetleri ve eÄŸitim alanındaki geliÅŸmeler ile insani geliÅŸmiÅŸlik çerçevesinde istihdam fırsatlarının finanse edilmesi, özellikle kırsal yoksulluk baÄŸlamında piyasa çıkışlarının saÄŸlanması ve temel kırsal ve ÅŸehirleÅŸme öncesi altyapının iyileÅŸtirilmesi de dahil olmak üzere yoksulların üretim kapasitesinin ve sürdürülebilir gelir kaynaklarının arttırılması için finansal destek saÄŸlamaktadır ve üye ülkelerindeki yoksulluÄŸu azaltmak amacıyla hizmet sunmaktadır.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP